Втори спектакъл “Едит Пиаф” – тази вечер в Камерната сценана на пловдивската Драма

dramata_esenТази вечер от 21 часа в Камерната зала на Драматичния театър ще се повтори втория музикален спектакъл „Едит Пиаф“. Причината е огромния зрителския интерес. Поводът – 50-те години от смъртта на Едит Пиаф. Мария-Елена Инфантино, актриса и певица със световна известност, заедно с българския писанист Георги Славчев са подготвили уникален спектакъл, в който актрисата и пианистът представят музика, песни и текстове на френски, английски и български език.

Идеята се ражда в Лос Анжелис – в Бевърли Хилс Плейхаус. Тогава Мария-Елена за първи път се превъплащава в образа на легендарната френска певица. Режисьорът и неин преподавател Хауърд Дойч (работил със София Лорен, Джак Лемън, Уолтър Матеу, Брус Уилис) харесва сцената, заявява, че в първия момент не е успял да познае Мария-Елена. Това я провокира да заработи по този проект.

Мария-Елена Инфантино изгражда образи на сцената на 5 езика. Завършва актьорско майсторство и пеене в известните театрални школи в Лондон (East 15, ALRA). Изявява се със соло изпълнение в Роял Албърт Хол, с гостуващата звезда Шърли Баси за 50-тата годишнина на Бийтълс. Мария Елена Инфантино е номинирана за най-добър чуждестранен изпълнител на Музикалните награди на Лос Анжелес за 2011 година.

Роден в семейство на известни пианисти в Пловдив, Георги Славчев също е име в световната музика. Той завършва най-престижните университети в САЩ и през 2005 година получава докторска степен по музикални изкуства в Южнокалифорнийския университет (USC), Лос Анжелес. Лауреат е на многобройни международни конкурси, като концертната му дейност се разпростира на три континента. Той

Георги Славчев е също композитор на пиеси и саундтрака към филми, съчетавайки традиционни акустични инструменти с най-новите електро-акустични средства. Той е авторът на музиката на химна на град Пловдив. През 2010 г.  с оркестрацията си печели националния български конкурс „7/8”.

 И така, ако сте в Пловдив тази вечер – идете… ще е хубаво 🙂

Може да харесате още...