U-rock festival в Пазарджик

ac_dc_03Докато Рок-фестивалът „Sense of Rock” в София тази събота се отменя, а в Пловдив „Polinerooock” събира съвсем малко фенове, в Пазарджик вчера и днес на „Стадиона“ яко куфеят групите от тазгодишното издание на U-rock festival. Дали причината за жизнеността на феста е реалната помощ от Общината, която не се изразява просто в предоставяне на безплатен терен за групите, а материално – с 10 000 лв., освен това – и логистика за провеждане на събитието? Или просто в Пазарджик чалгата вирее по-ограничено? Има значение. 
Хардлайнери са Masterplan и Ахат. В рамките на фестивала се подсигурява кетъринг зона, къмпинг зона, боди арт шатри, шатри за мотори, стена за катерене, Air-soft терен, Drift коли. И втора сцена, на която в събота ще излязат млади групи от цяла България и най-добрата, според хората и журито, ще спечели среща с MASTERPLAN.
След участниците вчера: Voice and Fingers; Конкурент; Tornado и АХАТ, тази вечер – от 18 дчаса до полунощ на сцената излизат Rocka Rolla; Dreamwild; Sheky and the Bloodrain и Masterplan.
Пазарджишката организация U-rock festival предвижда фестът да се провежда всяка година и да стане партньор на аналогичен фестивал в
Германия Rock am Ring. Амбицията е на пазарджишка сцена да гостуват световно известни рок групи.

Може да харесате още...