Валидираха пощенска марка по случай 110 години българо-американски отношения

flag_bg2us_flagПощенска марка отбелязва 11о годишнината от дипломатическите отношения между България и САЩ. Филателното издание е в тираж 11 000 броя и илюстрован плик, който се отпечатва в 1 030 броя. Художник на проектите е Теодор Лихо.На церемонията по валидирането в Музея на съобщенията в четвъртък участваха външният министър Кристиян Вигенин, министърът на транспорта Данаил Папазов и американският посланик в София Марси Рийс.

„Пощенската марката има определено символично значение, защото в днешния свят на високите технологии тя изразява човешкия контакт. Такива са и отношенията между България и САЩ”, отбеляза в словото си Вигенин. Той подчерта, че особено в последните десетилетия те са се развили до степен, в която могат да бъдат определени като всеобхватно, пълноценно, стратегическо партньорство.

Марките са свързани с това хората да си комуникират помежду си и това е много подходящ начин за отбелязване на 110-та годишнина на дипломатическите ни отношения, заяви от своя страна американският посланик. По думите на Марси Рийс, богатата история на двустранните отношения, както и общите демократични ценности, които споделят двете страни, са отлична основа за развитие на сътрудничеството в настоящите важни времена, изпълнени с много предизвикателства за целия свят.

Пощенска марка беше направена и за 100 годишнината от отношенията между двете страни.

източник: пресцентър МВнР

Може да харесате още...