Осигурени са 3,5 млн.лв. за подготовка на пътищата за зимата

zimata_pak_ni_iznenadaОсигурени са 3,5 млн.лв. за подготовка на пътищата за зимата. Средствата ще бъдат разпределени пропорционално на дължината на пътната мрежа в 28-те области при отчитане на състоянието на пътища. Това обяви в Самоков министър Десислава Терзиева вчера. Тя посети общината във връзка със състоянието на пътната инфраструктура в региона.

„Разбираемо е недоволството на хората не само в този регион, но и в цялата страна, от състоянието на пътната инфраструктура. Няма да се уморя да повтарям, че 35% от пътищата са в окаяно състояние и са нужни спешни мерки в рамките на бюджета”, подчерта Терзиева. „Сред приоритетите ми като министър е да ремонтираме републиканската пътна мрежа, която е в тежко състояние и в нея не е инвестирано с години”, допълни тя. Десислава Терзиева изтъкна, че ще се бори за допълнителни средства в бюджета за 2014 година за ремонт на второкласната и третокласна пътна мрежа. Освен бюджетни средства, ще се търсят и средства по програмите на ЕС. В момента Агенция „Пътна инфраструктура” изготвя програма за ремонт на държавните пътища.

В Самоков министър Терзиева съобщи още, че започва изкърпването на пътната отсечка от село Говедарци до Мальовица. Ремонтните работи по третокласния път са планирани да приключат през септември в рамките на кампанията за подготовка на зимния сезон. За ремонта са осигурени близо 160 000 лв.

източник: пресцентър МРРБ

Може да харесате още...