БГ властите с предупреждение към съгражданите ни в Сирия и Ливан: Напуснете при първа възможност

leti6te_sofiaЗаради крайно влошената ситуация по сигурността в Сирия, Министерството на външните работи на България отправя за пореден път официално предупреждение към българските граждани да напуснат страната при първа възможност – обявиха от ведомството.  Обстановката е крайно дестабилизирана, критично е нарастнала и заплахата за сигурността, предупредиха още от ведомството и категорично настояха да се знае, че след многократните предупреждения за напускане, отправени от властите ни досега, всяко оставане в Сирия ще бъде изцяло на отговорността на всеки гражданин.

И още – ако пък ви предстои да пътувате в Сирия, просто не го правете до нормализиране на обстановката в страната.  Подобно е положението  и с Ливан.  Препоръката на българските граждани, които се намират там,  е да се регистрират в Посолството на Република България в Бейрут по телефона или чрез електронна поща, както и да имат готовност спешно да напуснат района.

Предварителната регистрация и поддържаното на контакт с него ще позволят българските граждани, пребиваващи в страната да могат да бъдат информирани своевременно при критично увеличаване на риска за тях и за възможностите за реакция при възникване на извънредна ситуация.

Контакти на Посолството на Република България в Бейрут, Ливан :
Адрес: BP 11 65 44 Beyrout, Hazmieh, Mar Takla, secteur6, rue44
Тел.: +961 5 452 883
Факс: +961 5 452 892
E-mail: Embassy.Beirut@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/lebanon

Министерството на външните работи на Република България продължава да следи внимателно развитието на ситуацията в и в двете страни.

Може да харесате още...