Паметникът на Съединението ухае на диви орхидеи

pametnik 1На диви орхидеи ухае от днес паметникът на Съединението или поне такъв е замисълът на общинската фирма Чистота, която по традиция вече почти десетилетие къпе монумента с шампоан преди празника на Пловдив и Съединението на България.  Днес за акцията се разпениха 5 литра шампоан, които бяха отмити с пароструйка в синхрон с лекия дъждец над града.

Площадът и съседните улици също светнаха, почистени не само на ръка, но и с новите мултифункционални машини.

От ОП „Градини и паркове” боядисаха пейките, окастриха храстите и дърветата, продължават възстановяването на зелените пространства, похвалиха се още от фирмата и се ангажираха ароматът на диви орхидеи да се усеща и на 6 септември, когато за празничните чествания се очаква президентът Росен Плевнелиев.

znamena-1За гостите на града, а и за местните хора, входно-изходните артерии вече са снабдени с нови 306 знамена – по 150 национални и пловдивски. За тях са платени 9 хиляди лева и по инфо на шефа на “Чистота” ще се подменят отново за 3-ти март.

За пловдивския празник трескаво се окосява и тревата по пътищата, разкрасяват се градинките и разделителните ивици на много от основните градски пътни артерии, окастрят се и дърветата по булевардите.

Наред с официалната програма за честването, протестиращите вече над 80 дни пловдивчани се подготвят с разрешение от кметството за шествие от Общината към площада.

Може да харесате още...