Кармен – тази вечер на Античния театър в Пловдив

antikata_001Тази вечер от 20:30 часа пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на операта „Кармен”, изиграна на сцената на Античния театър с гост Даниела Дякова. През последните години тя се наложи като една от най-предпочитаните изпълнителки -мецосопрани във всички български театри и редица европейски оперни сцени. Талантливата певица получи възторжени критики за участието си в „Реквием” на Верди при гостуването /за шести път/ на Държавна опера Русе в Солотурн, Швейцария тази година. Даниела Дякова привлече вниманието на специалистите и публиката и с превъплъщенията си в ролите на Амнерис, Принцеса Еболи, Адалджиза, Азучена, Кармен.

Паралелно със своите  артистични изяви у нас и в чужбина, тя успява умело да се справи и като Художествен ръководител на  Симфоничния оркестър на Сливен. През месец юли защити магистърска степен по Артмениджмънт в Пловдивската академия за музикално и танцово изкуство.

Операта “Кармен” е едно от връхните постижения в цялата френска музика. Нейната премиера – на 3 март 1875 година в Париж – е претърпяла пълен провал, а композиторът й е обвинен в безнравственост. Няколко месеца по-късно преживява своя триумф във Виена забележителното произведение на Жорж Бизе оттогава до днес шества с огромен успех из оперните театри пос вета и у нас.

Може да харесате още...