Косовски сили за сигурност ще се обучават в Монтана

pojar_vzriv_ogin_dimКак да реагират при инциденти с опасни вещества – ядрени, химични и биологични – ще се обучават у нас от днес до 11 октомври служители от Министерството на силите за сигурност на Косово. Мястото на практическото училище е учебният център на противопожарната служба в Монтана. 

21 души от спец. службите на Косово ще трябва да придобият знания и практически умения за изпълнение на дейностите за намаляване на последиците при инциденти с опасни вещества. Лекторите са преподавателите от Учебния център на МВР в Монтана. Преподаването ще се осъществява чрез симултанен превод от български на албански език. Курсът се организира със съдействието на Групата по гражданска защита към Комитета по гражданско-аварийно планиране на НАТО.
Това е второто по ред обучение на служители от косовските сили за сигурност в Учебния център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Монтана.Първото се проведе през 2011 година, на тема „Спасителни дейности при автомобилни катастрофи”.

източник: пресцентър МВР

Може да харесате още...