Ротари клубове редят изложба в Приморско, набират средства за филм за кан Тервел

PrimorskoРотари клубове от Созопол, Ловеч и Айтос подредиха в Приморско изложба за кан Тервел – една от легендарните личности в българската история. Идеята на ротарианци е със събраните от дарения средства да бъде направена първата вноска за филм, посветен на спасителя на Европа от арабското нашествие. Експозицията е подредена в сградата на Община Приморско и е с вход свободен за граждани и гости на града.

Официалното откриване на изложението бе уважено лично от кмета на Приморско д-р Димитър Германов, който увери членовете на Ротари клубовете, че общината винаги е готова да подкрепя конструктивни идеи. Сред гостите на откриването бяха още Миглена Барцулева – председател на Общинския съвет в града и представители на местния парламент.

Изложбата на кан Тервел ще бъде представена и в градовете Созопол и Айтос, където също ще бъдат събирани дарения за бъдещия филм, който ще пресъздава живота на владетеля – син на Кан Аспарух и управлявал 21 години новосъздадената българска държава.

Ротари клубовете са заложили за 2013 година различни нови интересни проекти. Всеки месец от календарната Ротарианска година има своята тема. Август е насочен към сформиране на нови клубове, разширяване на познаването и партньорството. В скоро време Ротари клуб ще бъде създаден и в Приморско. В програмата на ротарианци е предвиден и проект на тема „Заедно можем повече”.

Може да харесате още...