Плановете на Младежкия театър за следващия сезон. Какво да очакват зрителите

Младежки театър

В София конкуренцията между театрите за привличане на вниманието на театралната публика е голяма, затова и театрите отрано обявяват плановете си за предстоящия сезон.

Младежкият театър „Николай Бинев“ е подготвил амбициозна програма за любителите на театралното изкуство. Тяхната програма за сезона започва още от 14 септември, събота, когато ще вземат участие в първото издание на Нощ на театрите. Те ще предложат постановката „Любовна песен“ от Джон Колвенбак, режисьор на която е Андрю Волкофф. Тя ще се играе на камерна сцена на преференциални цени, а също така, по повод Нощта, от театъра ще предложат на желаещите възможност да се потопят в атмосферата на спектаклите от репертоара, като облекат костюмите на актьорите и се снимат с тях за спомен. Това ще се случи на служебния вход на театъра, на ул. Малко Търново, където фотограф и щендер с театрални костюми ще очакват желаещите да покажат артистичната си природа и дори за малко да усетят тръпката да се представят за друг.

След това трупата ще отпътува за Пловдив, за да участва в есенния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, където Младежкият театър ще представи две свои заглавия – постановката на Явор Гърдев „Почти представление“ от Итън Коен (на 16 септември) и „Господин Балкански“ от Георги Данаилов, постановка на Бина Харалампиева.

До края на месец септември зрителите ще могат да гледат на сцените на театъра „Любов и пари“ (на 19 септември), „Летище“ (на 20.09), „Господин Балкански“ (26.09) и „Кавказкият тебеширен кръг“ (30 септември).

В края на месеца, от 30 септември до 6 октомври ще се проведе 7-то издание на Панаир на младите. Мотото тази година е „Срещу стената“ и обещава вълнуващи спектакли от страната и София.

Първата премиера на театъра е предвидена за 21, 22 и 23 октомври. Заглавието е „Някои го предпочитат…“, а драматизацията и режисурата на мюзикъла са от Венцислав Асенов. В него зрителите ще видят Лилия Гелева, Койна Русева, Елена Бърдарска, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Герасим Георгиев – Геро, Малин Кръстев и много други. Музиката в постановката ще е от Кирил Дончев, сценографията е поверена на Петя Стойкова, а костюмите – на Велина Кокалова. За хореографията ще отговаря Валери Кондратцев.

През декември на голяма сцена е премиерата на „Пинокио“. Режисор ще е Андрей Аврамов.

В края на декември, по повод 70-годишния юбилей на актьора Стефан Мавродиев от театъра ще предложат камерна пиеса, на която режисьор ще е Владимир Люцканов. От театъра засега отказаха да издадат заглавието на пиесата, която подготвят.

През февруари или март на следващата година Маргарита Младенова ще предложи на зрителите своя прочит на „Г-н Пунтила и неговият слуга Мати“ от Б. Брехт.

„Криви огледала“ от Дейвид Линдзи-Ъбер ще можем да гледаме на голяма сцена вероятно от март догодина, а режисьор ще е Ивайло Христов.

Екипът на театъра обмисля и още проекти, но драматургът на театъра Кремена Димитрова не пожела да развали изненадите, която готвят за своите зрители.

(използваната снимка е от сайта на театъра.)

Димитър Цонев

примат на пълен работен ден, човек - на 4 часа. Много съм зает и съм много важен!

Може да харесате още...