Английска компания придоби 92, 58 % от най-големия БГ пенсионен фонд

pensionerАнглийската компания United Capital PLC е подписала окончателно споразумение с Vienna Insurance Group за придобиване на 92,58% от най-големия български пенсионен фонд „Доверие”. Финансирането на сделката, както се изисква от регулаторните органи в България и Великобритания, ще бъде осигурено от акционерите на United Capital PLC.

Английската компания акцентира пред медиите, че напълно осъзнава отговорността към българския народ и клиентите на Доверие и се ангажира разумно и ефективно да управлява компанията в съответствие с принципите за социална отговорност и съгласно със законите на Република България и Европейския съюз. Скоро ще бъде представена дългосрочната стратегия за развитието на Доверие пред българските регулаторни органи, което ще осигури пълна прозрачност на сделката.

“При придобиване на нови активи един от ключовите фактори за успех е да се запази съществуващият на място екип – т.е. хората които познават същността на бизнеса, както и да се увеличат иновативните умения и опитът на кадрите от другите дружества на групата, за да се достигнат нови висоти,” коментира Сергей Мастюгин, основен инвеститор в United Capital PLC.

Мастюгин, опитен и успешен мениджър на активи в пенсионните фондове и в застрахователния сектор, наскоро придоби Lighthouse Capital, която е водеща застрахователна група в Централна и Източна Европа.

За да се осигури последователност на дейностите в Доверие, Даниела Петкова ще остане главен изпълнителен директор на компанията. Партньорството със съществуващия екип ще бъде неразделна част от постоянната стратегия на Доверие, както и добавянето на „свежи сили”, за да се повиши ефективността на компанията, съобщават още оттам.

Може да харесате още...