В село Мало Конаре полицията засече 5 дка с канабис и оранжерия за сушене

police_car_01Пълен цикъл за производство на висококачествен канабис е организирал в село Мало Конаре находчив пазарджиклия. Предал го особено бдителен местен жител и след спец-акция на пазарджишката полиция и прокуратура нелегалното производство е спряно. За разкритието днес специално в Мало Конаре пристигна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. А журналистите се почувстваха като в годините, когато глав. сек. на МВР беше Бойко Борисов и сам ги водеше да видят местата на престъпленията. 

Оранжерията за отглеждане на канабис е разположена на площ от 5 дка. До нея са и помещенията за обработка и сушене на листната маса. За отглеждане на марихуаната са изградени вентилационна и поливна система, територията е снабдена и с видеонаблюдение. Закритите помещения също са оборудвани с вентилационна система, центрофуги и приспособления за рязане и сушене.
В момента на акцията там се сушели 150 килограма продукция, която при направения полеви наркотест реагирала положително на марихуана, обявиха от полицията. По първоначални данни, качеството на произвежданата дрога е изключително високо.
43 годишният пазарджиклия, който бил наемател в селото, е задържан за 72 часа. По данни на МВР, той е с крими-досие за престъпления, свързани с източване на ДДС, изтърпял е и присъда „лишаване от свобода”.  Прокуратурата смята, че в организацията на производството той не е бил сам и в момента се се установяват съучастниците му. В началото на идната седмица срещу задържания ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. По случая се води досъдебно производство, работата по документирането на цялостната престъпна схема продължава.

Може да харесате още...