Фейсбук акция в подкрепа на собственичката на магазина, който даваше отстъпки на #ДАНСwith me

netwars10 % отстъпка от стоките си даваше на протестиращите срещу Кабинета Орешарски Тодорка Борисова, собственик на магазинчето с име “Круша”  в сърцето на София, до  Руската църква .  То, обаче, е почти изцяло разрушено при взрива на газовите бутилки в китайския ресторант.  Жената, която въпреки владеенето на чужд език и дипломата си от УНСС, си вади хляба като снабдител и продавач в магазинчето едновременно, е в изключително затруднено положение след инцидента, защото то е единственият й източник на средства. Грижи се за възрастната си и неподвижна майка. Самата тя също е ранена при взрива. Няма нито лична застраховка, нито такава на магазинчето.

“Мисля, че ще е добре, ако помогнем по някакъв начин на тази жена – с пари или с каквото има нужда. Съгласни ли сте? Нека всеки помогне с каквото може – било като занесе пари, строителни материали, помогне при почистването или просто каже една добра дума на жената” – призовават в социалната мрежа близки на Теодора. И посочват банкова сметка, в която – който желае – може да дари за възстановяването на магазина на Тодорка:

AlphaBank

BG30CRBA98982030087588

BIC CODE : CRBABGSF

Todorka Toshkova Borisova

“Наживо също се приемат дарения, пишат на страницата на фейсбук акцията. Може да го направите от 19.00 до 20.30 часа всеки ден на пейка пред Руската Църква, където даренията ви ще бъдат записани в специалната тетрадка в помощ на Теди при пълна отчетност”.

“За себе си си дадох днес сметка, че ще ми се наложи да започна не от нулево ниво, не дори от минусово такова … а по – скоро от минус безкрайност” – написа вчера Теди в страничката за помощ към нея. Тя благодари на всички, които я подкрепят и които нарича топло “семейство”, признавайки, че не познава повчето от тях.

“В главата ми се върти следната идея: не зная кога точно ще се възстанови тази сграда, но ми се иска да си направим наше “протестно” заведение … място, което да е емблематично, защото ще е възникнало по силата на моето и вашето желание … на мястото на разрушеното да се съгради нещо ново. Бе казано, че има “време са събаряне и време за градене” … Нещо в тази посока на мисли … По-трудно се брулят Круши, нали?” -пита Теди.

Трудно се брулят круши, Теди, особено когато са много. И са жилави.

Ако искате да й помогнете, направете го.  Както можете.

Може да харесате още...