Следователи ще изясняват умишлен палеж или инцидент е пожарът в Пловдивския Театър, фестът Сцена на кръстопът не се отменя

pojar-teatar3Огромна опушена дупка зее от предната част на голямата сцена в Пловдивския Драматичен театър от днес. Тази сутрин оттам се предполага, че е тръгнал пожар, който почти светкавично е унищожил платовете от декора на репетирания в момента спектакъл “Възвишение” на режисьора Иван Добчев. С него е предвиден да се открие тазгодишният театрален фестивал “Сцена на кръстопът”, но до 10 септември едва ли ще е възможно щетите да се възтановят напълно, коментират запознати.

Миризмата на опушено и изпепелните плат и дърво в салона на пловдивската Драма са съвсем истински. Дали са резултат на умишлен палеж или късо съединение са въпроси, на които следователите ще търсят отговори. Факт е, че около 8, 14 часа тази сутрин противопожарната служба е получила сигнал за огъня и че оттам с 5 коли огнеборците са pojar-teatar1реагирали моментално.

Моментално реагира и властта при вестта за пожара -кметът на Пловдив Иван Тотев е пристигнал в Театъра, очаква се да се появи на място и министърът на културата Петър Стоянович.

Добрата новина е, че няма пострадали хора. В такъв ранен час, в какъвто е избухнал пожара, в сградата обичайно са почти само чистачките и охраната. Другата добра новина е, че от театъра обещават да възстановят декорите за “Възвишение”, а “Сцена на кръстопът” да се случи, най-вероятно по предложението на Община Пловдив – в Дома на културата “Борис Христов”.

снимки: Арсен Николов

Може да харесате още...