Бургас сбъдва мечтата на болно варненче с благотворителен концерт

   burgas-pomo6t4С благотворителен концерт в неделя Бургас ще подкрепи 15-годишния Пламен Кавраков от Варна, който страда от детска церебрална парализа. На 25.08 на сцената на Летния театър от 19 часа ще излязат Ваня Костова, Стефан Диомов, „Петте сезона“, Стефан Лалчев и много други, за да подкрепят мечтата на Пламен да проходи. Според лекари в Москва това е напълно възможно чрез лечение със стволови клетки, но за вливанията им са нужни около 37 000 евро. 

Концертът е част от цялостна кампания, която бургазлийката Мария Ташкова е предприела в помощ на Пламен. Преди три години Мария научава за болното дете от форум на българските майки. Със семейството и започват да даряват пари, докато burgas-pomo6t1в един момент не осъзнава, че по-голяма помощ ще окаже, ако самата тя се ангажира с търсенето на дарители. В средата на миналия декември Мария стартира проект за набиране на средства чрез изработване на кукли от чорапи, които сама нарича Чорапчовци.

Всеки Чорапчо си има име, интересна история и може да бъде осиновен срещу сума, която да постъпи по сметката на Плами. Така кампанията по събирането на средства за Пламен добива нова актуалност и малко по малко възможността да бъдат извършени оставащите 11 процедури по график започва да изглежда възможно. С благотворителния концерт Мария се надява, че ще бъде направена голяма крачка в посока събиране на необходимата сума.

burgas-pomo6t2Интересното е, че Мария и семейството и никога не са срещали на живо Пламен и тяхната първа среща ще бъде в неделя по време на благотворителния концерт.

От днес дарение за Пламен може да бъде направено в „чорапчовски“ кутии, които ще бъдат разположени около Летния театър между 16:00 до 22:00 часа, а в деня на концерта- от 10 сутринта до неговото начало.
В случай, че някой желае да помогне на Пламен, но няма възможност да присъства на концерта, може да го направи по следните два начина:  със SMS на номер 17 777 с текст DMS PLAMI(цената е 1лв и не се облага с ДДС). И  чрез дарителските сметки:
ПроКредит Банк (България) АД
Пламен Пламенов Кавраков
BIC:PRCBBGSF
BGN: BG22PRCB92301029635210
EUR: BG90PRCB92301429635214
USD: BG82PRCB92301129635213

текст и снимки: Кристина Божинова

Може да харесате още...