Четворка мъже – задържани за източване на банкови сметки в САЩ, Канада и Коста Рика

sydebna_policiaКаре мъже от София, Сопот и Карлово са задържани по подозрение за източване на банкови сметки. Според обвинението, от лятото на миналата година до сега в Пловдив и ропдните им градове те са изготвяли скимиращи устройства, след което ги ползвали за извличане на информация за съдържанието на банкови карти. Всичко, което научели, предавали на други. 

При спец акция под тепетата тяхната хранилка, обаче, била секната първа. От жилища и автомобили на територията на градовете, в които шетали, антимафиотите иззеха не само скимиращите устройства, но и детайли, флаш памети, магнитни карти, компютърни конфигурации, четци за карти, магнитни глави, листове с пароли, мобилни телефони, СИМ-карти и банкноти с номинал в чужди валути /американски и канадски долари, британски паунди, евро/.
Установено е, че дейността на обвиняемите е била насочена преимуществено към източване на банкови сметки в САЩ, Канада и Коста Рика, съобщиха от полицията.
По случая е образувано досъдебно производство. Четиримата мъже са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.
Ако в съда се докаже вината им, законът предвижда наказание затвор до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

Може да харесате още...