В сезона на дребните кражби

police_car_lampsВ деня, в който главният секретар на МВР поиска от новия шеф на полицията в Пловдив бърза работа, в региона бяха заловени 4-ма древби ибирджии на орехи и медни пръскачки. Издирват се и зулумаджиите на два адреса в Пловдив, както и къща в асеновградското село Боянци.

Крадците на орехи, очевидно, не били с късмет, щом ги сгащили, докато брулят дърветата край пътя Асеновград – Кърджали. В тройката имало само един мъж – яко до него късали орехите съпругата и сестра му. Полицаите ги спипали с 3 чувала, в които били надиплени 45 килограма орехи.

21 годишен пишман селски стопанин от първомайското село Градина пък се наложи да се раздели с откраднатите медни пръскачки от негов съсед.

Какво ще излезе от обира в Боянци – тепърва ще видим – там липсват 2 тонколони, 20 килограма картофи, 10 литра ракия и кабели от различни домакински уреди.

В Пловдив кражбата си е истински взлом, тъй като от два апартамента на бул.”Никола Вапцаров” след разбиване на входните врати изчезнали общо 3 400 лева и около 15 грама златни накити.

И така – сезонът на дребните кражби е. Но те могат да ни отворят голяма беля. Затова – очите на 44 и сигнал до полицията веднага!

Може да харесате още...