БГ властите искат среща на 1 септември с турския минитър на транспорта

magistrala2Във връзка с появилата се информация, че българските превозвачи ще плащат нови допълнителни такси в Турция от септември, министърът на транспорта Данаил Папазов съобщи тази сутрин по Нова ТВ,  че има комюнике на турската страна, в което много ясно и точно е записано, че когато съответната държава има спогодба с Турция, се работи по нея. „Такава спогодба между България и Турция има и считаме, че този документ не засяга българската страна. Предприели сме всички мерки.  Написахме официално писмо до моя турски колега, помолихме го за среща преди 1 септември, за да може да дискутираме още веднъж този въпрос. До момента имаме неофициална информация, че това действително не застрашава България да заплаща тези големи такси“, каза министър Папазов, цитиран от пресцентъра на МС.

Вчера е била проведена среща с транспортния бранш, а днес се организира среща и със специалисти от посолството на Турция. На въпрос какво би станало, ако все пак се наложи българските превозвачи да плащат таксите, министърът отговори: „Тогава ще вземем реципрочни мерки“ и допълни: „Готов съм да подкрепя българския бизнес. Знам колко е важен за тях този въпрос. Не бива обаче да се изпада в паника преди нещо да се е случило“.

Очаква се до края на седмицата ДАИ да има нов шеф. Кой да бъде той ще се дискутира с НПО-тата. По отношение на самата агенция,  Папазов отбеляза, че са направени няколко одита и в момента текат други проверки. По думите му, ситуацията е тежка, има постъпили сигнали за много нарушения в почти целия спектър на дейността на ДАИ, като например – издаване на книжки, сертифициране, психотестове.

Може да харесате още...