Искри между Борисов и Терзиева; той иска оставката й и направо тази на Кабинета, тя отвръща на удара

magistrala2Бившият министър председател Бойко Борисов призова сегашния премиер да освободи незабавно министърката на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева или направо да подаде оставка на Кабинета. В позиция до медиите той призова още прокуратурата да се самосезира заради “престъпното нехайство на строителната министърка, която забави откриването на готовия участък”.

“Само вчера, колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра. С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони. Това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата. Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях, очаквано доведоха до днешния фатален инцидент” – се казва още в позицията на лидера на ГЕРБ.

От своя страна министър Терзиева не допусна връзка на инцидента с временната организация на движение по новоизградения участък и сама върна топката към Борисов и софийския кмет. “От петък съм подложена на натиск от кмета на София и бившия премиер да пусна движението по новопостроения участък незаконно. Като министър и юрист, аз държа да се спазват законите и процедурите. Държа не само на качеството на обектите, но и на безопасността на движение. Не мога да си позволя да пусна пътен участък, ако няма гаранции за качество на строителството и безопасността на движещите се по него. Всичко това се удостоверява от комисия от компетентни експерти на строител, надзор, проектанти, АПИ и „Пътна полиция”, каза пред Агенция Фокус Терзиева.

Може да харесате още...