Депутатите отхвърлиха ветото на актуализацията на бюджета

parliamentНС отхвърли ветото на президента върху текстове от актуализацията на бюджета, очаквано, разбира се. От 223 гласували 130 дадоха вота си за актуализацията, 93, от ГЕРБ – против. Актуализацията се гласува два пъти заради искане от ГЕРБ за прегласуване. 

Причината беше проблем с пулта за гласуване пред Бойко Борисов и още няколко подобни сигнала. В първия вот депутат от Коалиция за България се беше обявил против, но – очевидно – непартийния му вот – беше саморегулиран при второто гласуване.

Докато депутатите дебатираха в залата, отвън народът беше разделен за и против правителството.  И двете групи се самоопределят като протестиращи. Между тях е Полицията, която съобщи, че единият протест е предварително заявен в Столична община, а другият –нерегламентиран по Закона за събранията, митингите и манифестациите.  Изградени са кордони, които да не допуснат напрежение между тях и да гарантират обществения ред, обявиха още от МВР като призоваха гражданите да не се поддават на провокации.

Ибраниците и на едните, и на другите – вече напускат сградата на Парламента. С автомобили, някои от които с тъмни стъкла… За да продължат лятната си отпуска.

Може да харесате още...