Депутатите отново не забелязаха хората

znak_stopДен след като християните у нас почетоха Света Богородица, обстановката на жълтите павета, където е съсредоточена властта в страната, все повече заприличва на библейска притча, само че без напрежението на разпнатия Спасител.

Народът се разделя все повече и все по-видимо, злобата набъбва до степен на абсолютна безсмисленост, защото е нерационална и ражда само още по-голяма ненавист… а Спасител, когото да разпнат, за да отпушат напрежението си, няма… Защото болшинството от избраниците на народа, заради чиято политика в последните 23 години в крайна сметка се случи разделението, са перфектни спасители, но главно на самите себе си. 

Какво направиха днес в името на обединението на народа? Така,както ги подтиква надписът на сградата на НС…Гласуваха според партийната повеля, но вместо след това да излязат да се видят с хората – без значение дали с тези, които протестират срещу Кабинета или с другите, които го подкрепят… просто се измъкнаха, скрити в колите си.

Вярно е, че е лято и ги чака почивка. Но колко от нас не искат отпускът им да е около месец?

Цинично, високомерно и обидно е да подминеш без да забележиш отново това, което се случва навън и тези, които го правят. По-добре излез да те освиркат, отколкото да избягаш.

Как ли би продължила библейската притча и щеше ли да има Христос, ако той беше избягал, вместо да тегли кръста по пътя към Голгота, обругаван от довчерашните си ласкатели… Щеше ли да има възкресение, ако разпънатият се беше скрил?

Няма смисъл от сравнението, разбира се. Има смисъл от анализ на това, което ни забикаля днес, тук и сега. Което определя личния ни или семейния ни бюджет. Това, дето ще ни мотивира да останем или да напуснем страната.

И като споменах второто… сетих се за тези, които днес бяха свалени с автобуси в София. На екскурзионен протест. Те ли ще останат, ако тези, които искат да живеят без да бъдат манипулирани, си тръгнат?

Може да харесате още...