Варненските пожарникари в готовност да кръводарят заради пострадалите при взрива на цистерна на гара Езерово

pojar_vzriv_ogin_dimВарненските пожарникари ще дарят кръв за пострадалите при вчерашния инцидент на гара Езерово, при нужда ще се включат и огнеборците от всички пожарни служби в страната – съобщиха от МВР днес. Ръководството на пожарната служба в морската столица е в постоянен контакт с близките на пострадалите огнеборци. Кръводаряването ще послужи за предстоящите хирургически интервенции. Гл. комисар Николай Николов е посетил болничното заведение, в което са настанени пострадалите служители и се е запознал с тяхното здравословно състояние. По негово разпореждане ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” ще окаже нужната подкрепа за пълното възстановяване на огнеборците, получили наранявания при пожара от авариралата жп цистерна с газ пропан-бутан.

Възстановено е движението на влаковете между гарите Синдел, където е била цистерната, и Повеляново, съобщиха още от Полицията. За потушаване на огнената стихия са се включили и сили от Шумен и Девня, както и специализирана техника от летище Варна.

При пожара пострадаха 12 човека – те са в болница във Варна – седем от тях са пожарникари, двама работници на фирмата, мъж и две жени, които работели на съседен обект.
Още вчера беше съобщено, че няма опасност за околната среда и за хората, живеещи в района.

Днес министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев разпореди 2 проверки във връзка с инцидента. Те ще се извършват от дирекция „Инспекторат” – МВР и „Икономическа полиция” към ГД „Национална полиция”. Служителите на “Инспекторат” ще изясняват дали действията на огнеборците са били съобразени с нормативните документи и правила за работа.

Може да харесате още...