В Деня на Света Богородица – пловдивският митрополит Николай с Молебен за болните от редки болести

mitropolit nikolajМолебен за здраве, благословение и изцеление на всички, които страдат от редки заболявания, ще отслужи пловдивският митрополит Николай в деня на празника Успение Богородично – 15 август. Службата е след разговор с представители на Кампанията “Муковисцидоза- да добавим живот”, в който пловдивският владика научи за усилията на пациентите и на родителите на болни деца да получат адекватно лечение и грижа.

В знак на подкрепа на хората с редки болести в Катедралния храм „Света Богородица” в Пловдив Архиереят ще отправи специална молитва към Света Богородица, която майчински се застъпва пред Бога за всички страдащи и боледуващи.

Молебенът ще започне в 11 часа – веднага след празничната света Литургия.

Кампанията “Муковисцидоза -да добавим живот” кани родителите на деца, болни от редки болести, които имат възможност – да се присъединят към молебена в Пловдив.

За нас е огромна чест и ние благодарим на пловдивския митрополит Николай за съпричастието. Знаем, че вървим по труден път, но сме решени да предолеем препятствията и да отстоим правото на болните да имат адекватно лечение и по-качествен живот – коментира в аванс председателят на Асоциация Муковисцидоза Светлана Атанасова.

Може да харесате още...