Рекорд! 10 бебета проплакаха за 12 часа в болница Пловдив

bebe_kuvyoz10 бебета се родиха за по-малко от 12 часа при нас и това е истински рекорд, съобщи д-р Диана Аргирова, завеждащ отделението по неонатология в болница Пловдив или както под тепетата се знае – Окръжна болница.  

Първото дете проплакало в 18,10 часа на 11 август, а последното – в 6,08 часа днес. Всички дошли на бял свят по естествен път, гинеколозите не се наложило да направят нито едно Цезарово сечение. Бебетата са здрави, като 8 от тях са доносени, едното тежи 2,4 кг, а най-малкото е с тегло 1700 грама и то единствено ще се престои известно време в кувьоз. Родилките са много щастливи, казаха от персонала на болницата.
Едното момиченце е пето дете в българско семейство от Пловдив. Майката, която работи в здравно заведение, е на 35 години, но категорично отказала да й направят секцио.
Други две хлапета са трети деца в две ромски фамилии – майките чакали мъжки, защото имали вече по 2 момичета, но късметът се усмихнал само на едната и тя била много доволна. Другата малко се разочаровала, въпреки че преди раждането гинеколозите я предупредили, но тя все се надявала да са сбъркали. Огорчението бързо преминало, когато докторите й дали да гушне бебето.
Досега при нас за 12 часа са се раждали по 6-7 деца, но 10 проплакват за първи път, казаха от дежурните екипи в родилното и неонатологията. Медиците са радостни, че всички раждания са преминали успешно.
През 2012-та в болница Пловдив са родени около 1500 бебета, като раждаемостта се е повишила спрямо предходни години на фона на намаляващата в страната. През тази година броят на ражданията досега се движи със същите темпове и медиците очакваха да отчетат подобен резултат. Рекордът от миналата нощ обаче им дава основание да прогнозират, че новородените през 2013-а ще бъдат повече.

Може да харесате още...