Париж – във Варна чрез изложба :)

varna-gradinaДо 19 август Париж определено се пренася във Варна. Това става възможно с помощта на изложба с произведенията на 10 български художници, пресъздали френската столица в живопис, графика и скулптура. Домът на експозицията е големият Арт Салон на Радио Варна. Името й – „Париж – безкраен празник“. 
Автори на творбите, които докосват Париж и ни карат да го усетим по свой начин – са Андрей Даниел, Вежди Рашидов, Вихрони Попнеделев, Греди Асса, Емил Мирчев, Емил Стойчев, Захари Каменов, Милена Йоич, Николай Панайотов и Николай Янакиев. Кураторите – Йорданка Костадинова, Момчил Трайков и Юлия Савова, галеристи и артистични директори на софийската галерия „Париж – Москва”. Общата им цел да накарат зрителя да изживее магията Париж с всичките си сетива. Може би затова експозицията си има и мото – това са думите на Хемингуей: „Ако сте имали късмета да живеете в Париж, където и да отидете по-късно в живота си, той остава с вас, защото Париж е един безкраен празник.”
И така – имате само още една седмица, за да се потопите в безкрайния празник на френската столица без да пътувате до нея 🙂

Може да харесате още...