Първият космонавт на България – почетен консул на Бангладеш у нас

flag_bg2Вероятно Бангладеш има космическо бъдеще и нашите власти са го провидели първи, щом тази седмица първият бг космонавт Георги Иванов беше  назначен за почетен консул на Бангладеш в България. Седалището на почетното консулство е в София, а консулският окръг обхваща територията на цялата странам съобщиха от правителствената пресслужба.

Всъщност, връзката на Георги Иванов с Бангладеш не е от сега. Той е бил търговски аташе в посолството ни в Дака. След закриването на дипломатическото ни представителство през 1992 година, става директор на офиса в Дака на държавната търговска компания „Интеркомерс“. От 2005-та до сега Иванов е съдружник във фирма, която се занимава със строителство и продажба на офиси и апартаменти.

От правителството вярват, че определянето на Георги Иванов за нов почетен консул на Банградеш ще има важно значение за укрепване на двустранните връзки. Още повече, че страната няма дипломатическо представителство у нас, а посолството в Анкара е акредитирано и за България.

И още едно почетни консулско назначение през седмицата – Ронан Ерве льо Гоф е почетен консул на България във Франция със седалище в Тулуза и с консулски окръг, обхващащ регионите Акитен и Миди-Пирене. Юрист по образование, Льо Гоф е управител на фирма в областта на юридическите консултации и недвижимите имоти.

 

Може да харесате още...