Вицепремиерите – с преразпределени ресори

snooker_table_emptyМинистър-председателят Пламен Орешарски направи ново разпределение на ресорите, за които ще отговарят вицепремиерите. Кое наложи преразпределянето, от пресслужбата на МС не съобщават.

На заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова се възлага координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с усвояването на средствата от Европейския съюз. В тази връзка контролът върху работата на ведомствата, който й беше възложен през юли – преминава главно към Даниела Бобева.

Освен за разпределените й до момента, заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева ще отговаря и за дейността на министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, на образованието и науката и на регионалното развитие. Тя ще наблюдава също работата в КРС, Националната агенция за оценяване и акредитация и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще поеме контрола върху работата на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

При премиера Пламен Орешарски остава координацията по отношение на министрите на отбраната и на външните работи.

Може да харесате още...