91 годишна баба от Пловдив даде на измамник 1 100 лева

burkan_bank91 годишна баба от Пловдив даде с лека ръка 1 100 лева на непознат посред бял ден, за да оперират нейна позната. Разбира се, операцията е измислена, а непознатият – измамник. Но бабата получила обаждането в 12 часа, малко по-късно извадила парите, за да ги предаде пред дома си на човек, когото вижда за първи път… И се усетила, че може да са я метнали чак когато вече се оказало късно…

Номерът с телефонното обаждане за закъсал близък и този път проработи. Въпреки непрекъснатото напомняне от страна на медии и полиция за схемите, по които възрастни хора от години стават жертва на измама.

Вероятно МВР работи по версиите, че при подобни случаи може да е замесен и познат на измамените старци. Или пък член на група, перфектна в психологическата обработка на възрастните хора, научени през годините да се подчиняват без много-много да питат.

И така – ако възрастните ви родители живеят сами, не се бавете, а им се обадете, за да ги чуете как са. И им напомнете за измамниците, които само дебнат някой добряк със спестявания, за да му ги вземат.

Може да харесате още...