И тази зима цената на парното в Сливен остава без промяна

TEC_SlivenЦената на парното и топлата вода в Сливен ще остане непроменена и през предстоящия отоплителен сезон, съобщиха от местния ТЕЦ. Според обявените от ДКЕВР стойности, през тази зима ТЕЦ Сливен ще трябва да продава топлоенергията с 0.9% по-скъпо. Увеличението, обаче, е съвсем незначително и няма да се отрази на сметките на потребителите, категорични са от топлоцентралата.

Вече пета поредна година дружеството не е зависимо от постоянно променящите се стойности на природния газ. То има автономно захранване със собствени енергоизточници – български въглища, предимно от „Мина Черно море” край Бургас.

Необезпокояван от капризите на световните енергийни пазари, чрез гъвкав мениджмънт, социално ориентирана политика и многобройни промоционални програми ТЕЦ-ът в Сливен предизвика истински „бум” не само в потреблението на топлинна енергия, но и в събираемостта на плащанията. Над 90% от абонатите му са коректни платци. За да ги възнагради за лоялността, през това лято компанията предложи неприсъщ за топлофикационните дружества стимул. За месеците от юни до октомври общо 300 домакинства ползват безплатно топла вода.

Промоцията продължава общо 6 месеца. От юли до септември 5 абонатни станции и присъединените към тях апартаменти няма да дължат никакви суми за употребената топла вода. Други 5 абонатни станции ще се възползват от преференцията през месеците август – октомври. Критериите, по които се извършва подборът, са два: абонатните станции да имат най-малки задължения към топлофикационното дружество и поне 50% от присъединените към тях жилища да ползват топла вода.

Чрез многобройни преференциални предложения и индивидуален подход към потребностите на всеки отделен клиент „Топлофикация Сливен” успя да превърне най-комфортния начин на отопление в най-достъпен. В града на сините камъни оцениха това – желаещите да се присъединят към централната система за отопление непрекъснато се увеличават. Молби за присъединяване се подават и сега. Отоплителен сезон 2013-2014 ТЕЦ -Сливен ще започне със значително увеличен брой абонати.

Може да харесате още...