Днес и утре – бутикови концерти в Пловдив и София

plovdiv_stargrad_001Тази вечер от 19 часа в Балабановата къща в Пловдив и на 6 август от 10 часа в музикален център „Борис Христов” в София, две талантливи дами ще ни разкрият в музика сезоните в нас. В двата бутикови концерта на пианистката Венета Нейнска и цигуларката Грета Мутлу ще се присъедини и челистът Атанас Кръстев. 

В програмата им са включени Есенен валс на Леонардо де Лоренцо; Зимна песен на Йожен Изаи; Соната за цигулка и пиано №5, “Пролетна” на Лудвиг ван Бетовен и Verano Porteno на Астор Пиацола.

Венета Нейнска получава бакалаварската си степен в класа на световно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. След това учи с Джоун Хавил в Лондон и Училището за музика и театър „Гилдхол“. Участва в майсторските класове на Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле. Участва и печели редица конкурси за пианисти в света.

Грета Мутлу е завършила престижния Музикален Институт в Кливланд, САЩ, както и Артист Диплома от Глен Гулд Скуул в Торонто, Канада, като студентка на Пол Кентър. Носител е на многобройни награди от национални и международни конкурси в България и чужбина. Изявите й като солист и камерен музикант включват концерти у нас, както и във Франция, Германия, Чехия, Канада и САЩ.

Така че – ако можете, F2F TV препоръчва да се потопите в класическия свят на тези сезони, които всички посрещаме и изпращаме вътре в нас. Организаторите от Модо България обещават и по чаша бяло вино с красивата музика 🙂

Може да харесате още...