Българката Силвия Тасева спечели титлата „Best Talent” в престижния конкурс “Miss Diaspora International 2013” в Румъния

Нов успех за красива българка – представителката на българките в САЩ  в конкурса “Miss Diaspora International 2013” – Силвия Тасева – спечели приза „Best Talent”. Състезанието се проведе два месеца след надпреварата “Мис Българка в САЩ”, организиран от Българския Дамски Клуб в Ню Йорк,  където Силвия стана втора подгласничка и победител в специалната награда на конкурса за „Най-добър талант 2013 – Best Talent”. След като подарих 5 дневно посещение в Пловдив на Мис Българка в САЩ Невена Чалова, потърсих и красивата й подгласничка, за да разкаже за таланта й, оставил без дъх жури и публика на състезанието в Сибиу, Румъния през юли.silvia-2

Говоря със Силвия не директно, face to face, а по телефона и през интернет. Разстоянията – обаче – нямат значение. Въпреки че от 10-тина години тя живее в Ню Йорк, не кокетничи нито с американски акцент, нито със „случайно“ забравяне на думички. Напротив – дори в бързото й отговаряне на въпросите ми през мейла и фейсбук, правописът й е отличен.

Как отиде на състезанието в Румъния, питам.

Получих официална покана лично от Gabriela Schon, бивш модел, създател и продуцент на престижния конкурс, отговаря Силвия. Тя се свърза с мен и ми казва: „Здравей Силвия, изключително сме впечатлени от теб, много харесваме твоята външност, излъчване и способности и бихме искали да те поканим да участваш в нашия международен конкурс за красота и модели „Miss Diaspora Models International 2013 като представителка на българските красиви жени в САЩ“. Бях много поласкана и разбира се, приех. В Сибиу, Румъния, където то се провежда, Силвия е в надпревара с още 19 красиви момичета от различни страни. „Miss Diaspora Models International“ е един от най-престижните международни конкурси за красота, където модели от цял свят имат възможността да представят страната си, да реализират мечтите си, да изградят кариера, име и престиж, разказва българката:

Всичко започна на 4 юли, когато всички участнички бяха събрани в град Сибиу. Аз, за съжаление, пристигнах там два дни по-късно, поради поети ангажименти в Дубай, планувани преди да получа поканата за конкурса. Разбира се, това за мен не представляваше проблем, защото хореографията, която те бяха започнали и тренирали два дни, аз я научих за 6 минути. Всеки ден в продължение на една седмица преди датата на конкурса ни беше съставян график, който трябваше да спазваме silvia-3много стриктно.Дните ни бяха изпълнени с двуразови репетиции по хореографията, снимки за известни местни и международни медии като едно от тях бе списанието „Cosmopolitan“. Участвахме в много промоции за популяризирането на предстоящия конкурс, закуски, обяди и вечери в известни ресторанти и клубове в града, където тълпи от хора се събираха и чакаха, за да ни приветстват. Останах приятно изненадана от сърдечността на румънците. Всички ни обсипваха с комплименти и искаха от нас автографи и снимки. Всичко ми напомняше на турнетата с „Шоуто на Слави“, където тълпи от хора ни чакаха по площадите на всеки град. Уникално преживяване“…

Впрочем, преди да замине за Америка, Силвия танцува дълги години в „Хъшове“, „Дива“, „Шоуто на Слави“ в балет „Магаданс“ в телевизионото предаване „Формула+“ с Любо Ганев. Талантът й – обаче – започва да се развива от една споделена любов още когато е на 4 години и за първи път влиза в залата на Герена – художествената гимнастика. Израства с тренировките и с възпитанието в борбеност и стремеж към победа, но и в спортменство. По-късно бях избрана в националния отбор по художествена гимнастика на България при най-великата треньорка на всички времена – Нешка Робева, връща се към миналото си Силвия.

Печелила е много шампионски титли за България: трето място на Европейското за девойки, първо място на Световното клубно първенство и мнократно медали от международни турнири… Грацията от спорта вече е станала нещо, без което не може, и след приключване на сътезателната си дейност, я преоткрива в танците. С танците в телевизионните продукции се чувства щастлива. През това време се снима в много видеоклипове на известни български певци като Петя Буюклиева, Кристина Димитрова, Дует Ритон, Красимир Аврамов, Люси, Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд, Годжи …Имах честта да съм и на една сцена и с известни изпълнители като John Legend, италианската певица In-Grid, Ishtar и Pussycat dolls… – разказва момичето. И не бърза да стигне до настоящето, в което няма медали и сцена, но продължава да има любов към гимнастиката и танца, която в Америка вече предава на малките си ученички.

В Ню Йорк Силвия тренира в частен клуб млади надежди на художествената гимнастика. На качествата й се доверява дори дъщерята на Мадона Лудрес. Медиите в САЩ са любопитни към успехите на момичетата, тренирани от красивата българка и „Ню Йорк Таймс“ излиза с голяма статия за треньорката Силвия Тасева и нейните шампионки по художествена гимнастика на САЩ. В момента талантливата красавица е почетен гост и треньор на националния отбор по художествена гимнастика на Пуерто Рико. И продължава да изживява прекрасното си лято с успехите в двата конкурса за красота.

Уникалното преживяване по време на подготовката за конкурсната вечер в Сибиу, се оказва само прелюдия към самото състезание, връщам Силвия към вдъхновения за нея юли.

silvia1Сцената на kонкурса беше на открито и дълга 30 метра само в едната посока, с вградени фонтани около нея, невероятни светлинни ефекти, лазери и музикално озвучаване – подхваща отново разказа си от приказната вечер красавицата: Конкурсът се състоя от няколко кръга. Извлязохме на мотори и след това започна подготвената хореография. В първия кръг представихме модерно сценично бельо, където целта беше да пресъздадем „Victoria’s Secret Fashion Show“ и успяхме. Шоуто за публиката беше невероятно. Вторият кръг беше демонстрация на костюм – талант, с който всяка една от нас трябваше да покаже това, на което е способна. Аз демонстрирах интересни елементи и движения, координирани със светлините на сцената и използването на различни гимнастически уреди по време на моето изпълнение. Бях доста концентрирана и не помня много от това, което се случваше около мен, но помня реакцията и силните аплодисменти на публиката. С моето представяне, явно, впечатлих не само публиката, но и журито на конкурса, за което имах честта да бъда наградена със специалната награда  „Best Talent“ на конкурса „Miss Diaspora Models International 2013“. Последният кръг беше представянето на официални вечерни рокли на известната дизайнерка Делия Лунгу. С невероятно елегантни рокли в комбинация от коприна и дантела, всички се почуствахме като принцеси…

silvia-4Цялото това избухване на красота и талант – пред повече от 20 000 души публика, сред които една от най-известните румънски певици Антония, чийто хит „Морена“ покори топ класациите на цяла Европа, и рап певеца Алекс Валея с невероятното си шоу. Специален гост и участник в журито е и известният румънски дизайнер Каталин Ботезату, с когото Силвия лично се запознава.

След конкурсите за красота се почувствах много щастлива и професионално оценена, казва Силвия. И обяснява това съвсем естествено: защото на два различни конкурса в две различни страни и от две различни журита аз получих награда „Best Talent“. Показах това, в което съм най-добра.

След всичко това – питам я.

Знам, че съм в правилния път и посока. Моите мечти са големи и целите ми са високи. Пожелавам си здраве, за да ги сбъдна. Аз вярвам в себе си и знам, че мога – отговаря ми Силвия!

А аз затвърждавам все по-натрапчивото си от известно време усещане, че страната на неограничените възможности не е непременно и само географско понятие, а е духът вътре в нас.

Може да харесате още...