Бургас става център на конния спорт от днес до идния уикенд

kone1221Най – големият Национален турнир по конен спорт „ Купа Бургас 2013 г.” започва днес, 3 август и ще продължи до 11 август включително. В състезанието участие ще вземат над 120 елитни обяздени коне със своите жокеи от цялата страна. Жителите и гостите на града ще имат уникалната възможност да наблюдават на живо атрактивните нощни паркури / скокове на препятствия с коне/. Председателят на ККС„Кан Крум – Бургас инж. Георги Базотев обясни, че те са част от най-масовото и единствено като продължителност състезание по конен спорт в страната. То включва Квалификация и Открит турнир по прескачане на препятствия „Купа – Бургас 2013“. Турнирите ще се проведат през първите два уикенда на август в Конна база „Парк Езерото“ – Бургас.

Официалното откриване на състезанието е на 10 август/ събота/ от 19.30 часа на хиподрума. Организатори са Община Бургас, Българската федерация по конен спорт и Клуб по конен спорт „Кан Крум – Бургас“.

kone-zaloziПрескачането на препятствия включват четири изпитания с нарастваща трудност и с увеличаване на възрастта на състезатели и животни. Главен съдия на Квалификационния турнир е Димитър Генов, а на Открития „Купа Бургас 2013“ – Крум Рашков.

Най-зрелищните и интересни конни демонстрации са още тази вечер от 21 до 22.00 часа и на 10- ти август – идната събота – от 19.30 часа в Конна база „Парк Езерото“ – Бургас.

Може да харесате още...