23 -ма шефове в Еко министерството, между които и тримата директори на национални паркове -аут от властта; Движение България на гражданите остро против

bokluk123-ма директори, сред които шефове на регионални инспекции за опазване на околната среда и на националните паркове Рила, Пирин и Централен Балкан, както и началниците на четирите басейнови дирекции са аут от властта, съобщи Медиапул. По информация на самия министър Искра МИхайлова това не е политическа чистка, а заради сериозни нарушения по европейски проекти. „Движение България на гражданите“ остро протестира срещу решението на Министъра и липсата на критерии за бъдещите назначения, съобщиха от пресцентъра на партията. Целта е ясна – икономическо облагодетелстване на кръговете около новата власт. Това решение нагледно демонстрира пороците на политическата ни система, в която политическите партии се превърнаха в инструмент за разграбване на националното богатство, заявиха от движението и върнаха топката още по-назад, в двора на предходното правителство, където, според тях, от началото на мандата си правителството на ГЕРБ е подменило почти половината от

централната администрация, а само 717 души от тях са се явили на конкурс, тоест едва един от всеки петима назначени.
За „Движение България на гражданите“ партийната подмяна на държавната администрация е изключително съществен проблем, стоящ в основата на банкрутиралия политически модел, създаден от партиите на статуквото.

Смените в администрацията трябва да са въз основа на ясно оповестени мотиви и анализ на дейността на уволнените служители, е позицията на партията на Кунева.

A F2F TV ще пази острата позция, за да провери дали и нейните представители няма да действат по същия начин в случай, че скоро влязат във властта. Иначе – абсолютно против яките политически метли! Ако има злоупотреби – на прокуратурата! И тя да каже дали някой е сгрешил или не.

Може да харесате още...