Пловдивският Университет „Паисий Хилендарски” разкрива магистратура по финанси и за дипломирани професионални бакалаври

plovdivski_universitet_hladno800 лева ще е семестриалната такса за всички акредитирани програми на Факултета по икономически и социални науки. Прием в 12 програми, акредитирани към Факултета, стартира от 10 септември в учебното заведение за обучение на магистри през новата академична година. Седем от тях са за завършили 4-годишен курс на обучение и пет – за дипломиралите се като професионални бакалаври. Сред тях е и най-новата магистърска програма по финанси, за която могат да кандидатстват завършилите колежи в направление „Икономика”, обясни проф. д-р Иван Иванов, декан на факултета. Основните академични курсове, които ще се изучават в нея, са макроикономически и финансов анализ, капиталов пазар, банково посредничество, управление на инвестициите и международни финанси, добави той.

Семестриалната такса за магистърските програми на ФИСН ще е дна и съща – 800 лева, както съобщихме по-горе, независимо дали в тях ще се обучават общообразователни или професионални бакалаври. Завършилите 4-годишен курс на обучение могат да избират сред магистратури като: „Бизнес администрация”, „Бизнес комуникация и връзки с обществеността”, „Управление на човешките ресурси”, „Финансов мениджмънт”, „Международна търговия”, „Счетоводство и анализ” и „Културни и социални дейности в туризма”. Дипломиралите се като професионални бакалаври имат възможност да кандидатстват за „Бизнес икономика”, „Корпоративно управление”, „Счетоводство”, „Мениджмънт на корпоративната сигурност” или „Финанси”.

Обучението в магистърските програми е 3 или 4 семестъра в зависимост от придобитата образователно-квалификационна степен и професионалното направление на курса за висше образование, подчертаха от факултета. И добавиха, че при дипломирането във всички магистратури студентите не дължат такси за полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа.

Може да харесате още...