Вече имаме актуализирана пица

burkan_bankПарламентът прие на второ четене актуализацията на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 година или казано по народному, използвайки метафората на бившия финансов министър, актуализирахме си пицата. Дали ще има парчета за всичко и всички и дали ще са още по-постни от преди – тепърва ще ни стане ясно.

Според цифрите, прието от депутатите: за разплащания към бизнеса са предвидени 160,4 млн.лв. За социални плащания допълнителният ресурс е 40 млн. лв. и те ще са за покриване на социални плащания на най-уязвимите групи.

За ваучери за храна за 2013 година ще бъдат отпуснати още 40 млн.лв. Предвидени са и 85 млн.лева за облекчаване на тежестта на потребителите на електроенергия от развитието на ВЕИ. Тези пари се осигуряват вследствие на включената в актуализираната бюджетна рамка оценка за приходи от продажба на квоти за емисии на парникови газове в размер на 85,6 млн. лева и ресурс за разходи до размера на постъпилите приходи за 2013 г. при спазване на законодателството в областта на държавните помощи… – каквото и да значи това.

Приходите от продажба на квоти за емисии на парникови газове до размера на очакваните постъпления от 236,2 млн. лв. да се изразходват за облекчаване на тежестта на потребителите на електроенергия от развитието на ВЕИ, реши още парламентът.

Може да харесате още...