Депутатите гласуваха текстове по актуализация на бюджета и да си почиват през почти целия август; ГЕРБ се обяви за избори през май

more-esen4Парламентът прие на второ четене текстове от законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013-та, с което решиха да актуализират рамката на държавния бюджет. За приходите сумата е 18 196 217 500 лв. като от тях данъчните са 16 084 890 000 лв., неданъчните са 2 067 072 500 лв, а 44 255 000 лв са помощи, дарения и други безвъзмездно получени суми, съобщиха от правителствената пресслужба.  На 1 август продължава обсъждането на актуализацията.

България беше пример за финансова дисциплина, а сега управляващите ще вземат заем от 1 милиард лева, за който не казват за какво ще го похарчат, обясни пред посланици експремиерът Бойко Борисов и допълни, че е за предсрочни избори. По-късно пред Агенция Фокус стана ясно, че е за изборите да са през май заедно с вота за евродепутати.

Наред с пипането на държавната пица в средата на годината, в последния ден на месец юли народните избраници гласуваха и да си почиват  от 5 до 31-ви август.  Не казаха нито дума за плажния протест, с който хората пред Парламента ги осмиват от сутринта за това, че ще излизат във ваканция.

 

Може да харесате още...