МВР мисли да създаде извънщатни сътрудници

police_car_01Въвеждането на статута на извънщатния сътрудник на МВР ще даде добри резултати в борбата с битовата престъпност – това мнение сподели във Враца вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчерв. Статутът на този сътрудник се предвижда да се въведе с новия Закон за МВР. Идеята е като извънщатни сътрудници да бъдат привличани бивши служители на МВР и МО, които имат необходимите умения и опит, за да подпомагат работата на полицията. 

Според нас това е една мярка, която ще даде добри резултати в борбата с битовата престъпност – обясни Йовчев.
По време на среща в Общината министърът подчерта, че приоритет за ръководството на МВР е именно да намали престъпните посегателства в малките населени места. Усилията ни са съсредоточени към организиране на дейността ни така, че там да има присъствие както на служители, така и на сътрудници на МВР.

Министърът обсъди с местния кмет и възможността ловните дружинки да могат да се организират или самоорганизират, за да опазват имуществото на хората като това става със заповед на съответния градоначалник. Това е една добра идея, която ще покаже ефективност – смята кметът на Враца инж. Николай Иванов.

Може да харесате още...