Домакинствата в Югоизточна България ще могат сами да си отчетат електромерите към 31 юли

evn_elektromerСамоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите, уточниха от EVN. Възможността за самоотчет е свързана с новите цени на електроенергията от 1 август.  Ако желаем да се възползваме, можем да попълним показанията на електромерите си към 31 юли в декларация на място в удобен за нас офис на EVN. При попълването ú е необходимо да посочим ИТН (номер на измервателна точка) и клиентски номер. Тези номера фигурират във всяка една наша фактура за ток. За по-голямо удобство може да запишем и телефон за обратна връзка с цел установяване на контакт с нас в случай на грешно подадени данни.

При предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 31 юли 2013 г. включително по старите цени, а след тази дата – по новите тарифи, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), обясняват от EVN.

Предоставянето на декларациите в EVN Офисите е безплатно и ще се извършва от 1-ви до 5-и август включително (без събота и неделя). Работното време е от 08:00 ч. до 17:00 часа.

Пълен списък с адресите на всички EVN Офиси може да бъде намерен на интернет страницата на дружеството, както и на телефон 0700 1 7777.

Може да харесате още...