Стипендии за близо 70 000 лева отпуска за обучение Варненският свободен университет

VSU23-ма са лауреатите на стипендиантската програма на Варненския свободен университет под мотото „Аз ще уча и ще успея в България”. Сред тях са ученици с отличен успех от завършено средно образование от градовете Варна, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Свиленград, Димитровград, Търговище. Общата сума на отпуснатите едногодишни стипендии за обучение възлиза на близо 70 000 лв.

Отличените участници в конкурса кандидатстват с есе на тема „Аз ще уча и ще успея в България”. Необходимо условие за участие в програмата е зрелостниците да са с отличен успехи да са завършили средното си образование в България през учебната 2012/2013 година.

Средният успех на стипендиантите на Варненския свободен университет е “Отличен” 5.67. Сред предпочитаните от тях специалности са „Архитектура”, „Право”, „Психология”, „Защита на националната сигурност”, „Международни отношения и право”, „Бизнес мениджмънт в туризма” и „Дизайн”.

Специалностите са част от общо 24 бакалавърски програми, които Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” включи в актуализирания си академичен профил за учебната 2013/2014 г.

Всички студенти, останали извън класирането на стипендиантската програма, могат да използват многобройните възможности за финансови облекчения след завършване на първия семестър от обучението си.

Практиката на ВСУ “Черноризец Храбър” и неговото Настоятелство е да предоставят и лични годишни стипендии на социално слаби или изявени в различни области студенти, както и да приемат заплащане на разходите за образование от фирми и браншови организации срещу договор за постъпване на работа след дипломирането.

Може да харесате още...