Над 500 са регистрираните студенти на Варненския свободен университет за първите два месеца на проекта „Студентски практики”

varna-gradinaНад 500 са регистрираните студенти на Варненския свободен университет в рамките за първите два месеца на проекта. Най-голям е броят на регистрираните от Юридическия факултет следвани от факултета по архитектура и факултет „Международна икономика и администрация”.

Близо 200 са работодателите потвърдили желанието си да предоставят стажантски места за студенти на ВСУ. Сред тях са адвокатски колегии, застрахователни асоциации и неправителствени организации, архитектурни бюра, IT-компании, Фестивалният и конгресен център, Пристанище Варна, община Пловдив и др. За 125 от практиките вече са подписани договори и те са стартирали.

Проектът, който ще продължи до месец октомври 2014 година, предвижда студентите да провеждат практика, която съответства на изучаваната от тях специалност в рамките на 240 часа. В реална работна среда практикантите ще изпълняват задачи, възложени от организацията-работодател с помощта на ментор.

За участие в програмата студентите се регистрират и попълват профила си в специално изградена за проекта уеб система. Това им дава възможност да кандидатства по публикуваните от работодателите обяви.

След приключване на практиката на студента се изплаща стипендия в размер на 480 лв.

Участниците в проекта са на мнение, че придобитият опит ще бъде възможност за успешен старт на професионалната им кариера.

Може да харесате още...