Летните полицейски акции или защо туристите да внимават

police_car_01Около 30 души са задържани за грабежи и посегателства над вещи на летуващи в хода на двудневна полицейска операция в Слънчев бряг и близките курорти.За едно денонощие са задържаниа шестима, действали по няколко схеми: те издърпвали дамски чанти от туристки в неосветени места в Слънчев бряг; изтегляли златните синджири от почиващи, които преминават през отдалечени дюни или алеи или грабвали мобилните телефони на летовниците, докато говорят по тях. 

Отделно, за хулигански прояви са задържани петима мъже, както и един порядъчно почерпен чужденец. Неутрализирана е и група от няколко криминално проявени ямболии – за какъв зор се движели с джип, натъпкан с устройства за заглушаване на сигнално-охранителна техника – тепърва ще се установява.

Освен за непълнолетни без придружител в барове след 22 часа, полицаите проверяват и туристически биваци като този край Слунчев бряг, където около 30 души нямали нито документи, нито адекватно обяснение като как и от какво се прехранват. Подозрението е, че сред тях са крадци на лични вещи от туристи.

И още интересни полицейски вести – в обменно бюро близо до хотел в курорта е установен опит за прокарване в обръщение на фалшиви банкноти. Направила го 23-годишна украинска туристка,която броила 200 евро, за да го смени с нашенски левове, но се оказало, че то е преправено от белоруски рубли.

Засилени са мерките срещу разпространяването на дрога и шофиране след употреба на алкохол.

Може да харесате още...