Полицията търси съдействие за двама чужденци във връзка с атентата в Сарафово миналата година

pojar_vzriv_ogin_dimДвама души са в центъра на вниманието на МВР във връзка с разследването на терористичния акт срещу автобус с израелски туристи на Летище Сарафово миналата година, при който загубиха живота си петима израелски и един български гражданин. 12 месеца по-късно разследването продължава.

Двамата са идентифицирани като Мелиад Фара (Meliad FARAH, известен също като Hussein HUSSEIN), роден на 05.11.1980 г., австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El HAJJ HASSAN), роден на 22.03.1988 г., канадски гражданин.
В периода 28.06 – 18.07.2012-та те са забелязани в районите на градовете Русе, Варна и Несебър, курорт „Слънчев Бряг” и село Равда.
Разследващите органи подозират, че двамата са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности със следните имена: Brian Jeramiah JAMESON, Jacque Philippe MARTIN и Ralph William RICO, като са наемали и автомобили, ползвайки тези самоличности.
През юли 2012-та FARAH е наел в Равда лек автомобил „Рено Клио“ с ДКН: A9027KT.
МВР умолява всички, които разполагат с информация за лицата, да се обадят в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Може да харесате още...