X Factor в Пловдив приключи, да се готви София

 3XFactor112:30 часа, горещ летен ден и горещи емоции пред една от залите в Новотел Пловдив. Крехко момиче в бледозелена рокля едва доловимо потрепва, след което запява Proud Mery с неподозирано вълнуващ глас. Комисията, в която е талантливата Алекс Раева, не издава емоция. На пръв поглед. Погледната през зума на обектива, Алекс се усмихва и дори започва да се движи в ритъм. Няма грам напрежение в момичето пред нея – нито в стойката, нито в усмивката му. Номер 4476 е и без никакъв грим. Напълно естествена. Ученичка от 11 клас на Френската гимназия в Пловдив. „Казвам се Мария Стойнова, пея от първи клас и да, печелила съм доста конкурси, последният беше в Пазарджик, на франкофонската песен“ – отново се усмихва и сякаш очите й греят, Преди минути е излязла от кастинга за X Factor. „Ще ми е най-красивото нещо, което може да ми се случи това лято“, допълва.

Пожелавам й го и тя – доволна от представянето си – тръгва обратно към ваканцията си. Навън я чака баща й, с когото е дошла за кураж. Дали ще я одобрят засега не е ясно. Ще се обадят по телефоните до 15 август само на тези, които получат шанс да се 13XFactor1състезават в музикалния формат. Другите ще останат с емоционалния спомен от кастинга.

А той наистина е такъв. Атмосферата във фоайето, където кандидатите за слава се записват и получават номер, безспорно е артистична: младеж с бомбе, друг с прическа като от аниме и акустична китара в неочаквано синкаво-лилав цвят, две-три деца под 4 годинки, ококорени с любопитни очи между големите… Някой пее, друг се включва спонтанно, трети и четвърти допълват припева 🙂

Има всякакви хора – и на възраст, и по професии – казва пр-ът на ТВ формата, докато два от екипите му сноват из кандидатите за интервюта. Аз правя същото с още три момичета, на които им предстои след минути да влязат пред предварителните комисии.

Две от тях – Кристиана Атанасова и 16XFactor1Снежина Джонджороваще застанат за първи път пред музикална комисия. Убедени са, че имат талант, щом са избрали песни съответно на Диана Експрес и Лили Иванова… Третата – Гергана Русева – с бяла шапка, закачливо нахлупена над руси дълги коси – има опит с друг музикален формат. „Стигнах до полуфиналите на „Гласът на България“ миналата година, сега опитвам в X Factor, за да покажа таланта си– казва непринудено и няма как да не й повярваш.

Освен с песни и музикален талант, някои от кандидатите намират в X Factor и любовна утеха, и втори шанс в живота. Бивша художествена гимнастичка, която прекратява спортната си кариера заради травма, футболист с разбито сърце и участничка, която иска да накара бившия си приятел да съжалява, че я е напуснал, са били на кастингите в Пловдив. Те продължиха два дни и тепърва ще създават емоция на жадуващите да станат музикален фактор в България.

Последните дати да се докажат са от датите до 26 до 29 юли, мястото – НДК София. 

 

Може да харесате още...