Владимир Писанчев – шеф на ДАНС

За мен най-добрият критерий за оценка на дейността на председателя на ДАНС ще бъде степента на сътрудничество с приходните агенции и подобряването на събираемостта на приходите. Така премиерът Пламен Орешарски очерта пред депутатите в последния ден от седмицата приоритетите на новото си предложение за шеф на ДАНС Владимир Писанчев.

Владимир Писанчев от първите години на трудовия си стаж е работил в системата на МВР – от инспектор, през началник сектор, началник отдел, директор. След създаването на ДАНС той е служител на агенцията, като е заемал различни ръководни длъжности. Към настоящия момент Писанчев е изпълняващ длъжността председател на ДАНС.
Орешарски пое ангажимент лично да наблюдава дейността на шефа на Агенцията, както и на приходните агенции. „Ще държа председателя на ДАНС периодично да се отчита не само пред мен, а и пред специализираната парламентарна комисия. В моите отчети пред вас също ще включвам раздел за това как върви събираемостта на приходите и къде са проблемите”, каза още министър председателят.
Той отбеляза, че изборът му на човек от системата е мотивиран до голяма степен от високата обществена чувствителност към тази длъжност. „Всъщност, моето предложение в момента в определена степен е запазване на статуквото – предлагам настоящия изпълняващ длъжността за титуляр”, каза Орешарски и изтъкна, че през последните седмици е направил интервюта с няколко кандидата за длъжността председател на ДАНС. Двама от тях, в това число и Владимир Писанчев, бяха изслушани в специализираната парламентарна комисия със свои концпепции и виждания за ръководството на Агенцията.
Народните представители гласуваха кандидатурата.

Може да харесате още...