F2F TV и Кампания „Муковисцидоза – да добавим живот“ раздадоха журналистически награди

nagradi-mukoviscidozaМария Карабойчева от вестник „Марица“ и Маргарита Благоева от вестник  „Доктор“ и Агенция  Блиц Здраве бяха наградени с таблети заради журналистическите им материали, посветени на борбата с рядката болест муковисцидоза в конкурса на Кампанията „Муковисцидоза – да добавим живот“. С уикенд за двама в Хотел „Мурсалица“ на Пампорово беше отличена водещата на предаването „Град на ангели“ по ТV 7 Ирина Тенчева, която посвети цяло издание на темата. Още 5-ма журналисти от медиите Радио Пловдив, Нова Българска ТВ, DCTV, ПОТВ и plovdivforum получиха грамоти за участие в конкурса, който стартира през февруари и беше отворен за материали, публикувани или излъчени в периода от началото на 2013 година до 15 юни. 

Предоставям тази награда на Камелия Анастасова, един ангел, който стои сред нас – каза развълнувана Ирина Тенчева веднага след като получи ваучера за почивката в сърцето на Родопите. Камелия прие неочаквания жест още по-развълнувана и сподели, че от своя страна ще даде възможност от наградата да се възползва семейство с детенце, което страда от муковисцидоза.

На церемонията по награждаването в Клуб Тотал Спорт Пловдив днес журналистът Екатерина Костова , пр на кампанията „Муковисцидоза – да добавим живот“ и представител на F2F TV, медиен партньор на кампанията, призова колегите си да държат във фокус темата, докато властите у нас не приемат промени в Закона за здравето и нормативна уредба, които да осигуряват адекватно лечение на хората с най-често срещаната рядка болест у нас.

F2F TV още веднъж благодари на колегите, които се включиха в конкурса – те са коректива на всяка власт, когато забрави, че е дошла, за да служи на хората!

Може да харесате още...