Шофьорът, който помете 12 снощи в София – с 1, 89 промила алкохол зад волана

katastrofaМихаил Куртев, който се вряза в автобусна спирка около 20 часа снощи на булевард Цариградско шосе в столицата и рани 11, а една жена почина, е шофирал с 1,89 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Прокуратурата. По техни данни, деянието представлява особено тежък случай – за това престъпление се предвижда затвор от 5 до 15 години.Оказва се, че това е втори подобен случай за шофьора. През 1998-ма той е бил признат за виновен за същото – тогава е имал 2 промила алкохол в кръвта си и му е наложена глоба.

След вчерашният инцидент той е в ареста с мярка за задържане от 72 часа и е привлечен като обвиняем. Софийска градска прокуратура ще внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Куртев се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и е излязъл в дясно от пътното платно и е налетял на 12 души, сред които и 6 годишно дете. Тази сутрин стана ясно, че млада жена е починала.

По данни на Министерството на здравеопазването, първата линейка пристига на мястото на инцидента за 4 минути. Сигналът за инцидента от телефон 112 постъпва в ЦСМП София в 20,25 часа, а адресът е диктуван на екипите в 20,26 часа. Първата линейка пристига на мястото в 20,30 , втората – в 20,40, а третата – в 20,46. Първият екип транспортира в УМБАЛ „Св. Анна” момиченце на 6 години с политравма. Детето е прието в много тежко състояние, с черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма и спешно е оперирано от екип от неврохирурзи, реаниматори и ортопеди. По-късно през нощта е направена втора операция, заради кръвоизлив в корема.
Вторият екип на ЦСМП транспортира в същото лечебно заведение жена на 26 години в изключително тежко състояниет, която въпреки усилията на лекарите, е починала около 02,30 ч. на 11 юли.
Третият екип транспортира до УМБАЛ „Св. Анна” 41-годишна жена, майка на пострадалото дете. В момента тя е в стабилно състояние, с фрактури на крайници и счупен таз.
В 20,32 е диктуван адрес на четвърти екип на ЦСМП, който пристига на мястото на инцидента в 20,45 часа и транспортира трима пострадали в УМБАЛ „Царица Йоанна”.
В 20,38 часа пети екип на ЦСМП тръгва за мястото на катастрофата, пристига в 20,55 транспортира жена на 34 години в УМБАЛСМ „Н. Пирогов”.
В 20,54 ч. първият екип на ЦСМП, транспортирал детето до УМБАЛ „Св. Анна”, се връща на мястото на катастрофата и транспортира 44-годишна жена до ВМА.
В МБАЛСМ „Пирогов“ са постъпили общо 5 пострадали от катастрофата: 3 жени на 28 г., 34 г. и 43 г. и двама мъже на 27 г. и 61 г. За домашно лечение са освободени две от пострадалите пациентки.

Може да харесате още...