Работилница за дигитално моделиране, параметричен дизайн и производство в архитектурата – във Варна

APX+201.3-02Във Варна стартира третата работилница “АРХ+” за дигитално моделиране, параметричен дизайн и производство в архитектурата. Тя се организира от арх. Христо Топчиев, преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър”, а тютори в тазгодишното издание са арх. Леонидас Патеракис, арх. Емил Бурулянов и арх. Христо Топчиев, магистри от Института по съвременна архитектура на Каталуня (IAAC). Събитието е единствено по рода си в България и цели да въведе новите технологии и знания в архитектурното образование в България. По време на работилницата се изучават софтуерните продукти Rhinoceros и Grasshopper за дигитално моделиране и параметричен дизайн, които са широко използвани в архитектурните практики по света и дават възможност за проектиране на сгради с органична и сложна геометрия.

В събитието участваха студенти, преподаватели и професионалисти в областта на архитектурата. Третото издание на APX+201.3-03работилницата е събитие с изключителна популярност сред студентите по архитектура и дизайн. За неговия успех свидетелства и факта, че заявките за участие надхвърлиха многократно допустимия брой на участниците.

Работилницата ще приключи на 11-ти юли с публично представяне на параметрично генерирана стена, построена в двора на Варненския свободен университет.

Може да харесате още...