Светски моменти в Пловдив с Мис Българка в САЩ Невена Чалова

Невена Чалова обожава салата Капрезе с български домати, а от питиетата предпочита розе. Това можеш да научиш само ако си близо до най-красивата и талантлива българка в САЩ. Като мен и екипа, с който подарихме 5 дневно посещение в Пловдив на призьорката в конкурса, организиран от Боряна Павлова, президент на Женския клуб в Ню Йорк.miss_bg_usa_sp_043

И в Чикаго имаме домати, но няма нищо по-вкусно като се върна у дома, да ям от българските – казва Невена. Баба й, чието име носи и не пропуска да й гостува всяко лято, откакто са заминали със семейството си в Америка, обича да я глези и с различни домашни ястия. Не се лишавам от вкусна храна, освен това обичам Макдоналдс, признава красвицата. По време на двете вечери с екипа ни, както и на обяд, вместо бърза храна, й предложихме друго.

В ресторант Киноа тя опита салата със семенца киноа, известни като храната на инките, патешко в сладко кисел сос с портокалови резенчета и вкусно брюле с коричка, която се препича в момента на поднасянето й. Всичко това – приготвено с внимание и поднесено с финес от семейство Първови, които се грижат за всичко в ресторанта – от подбирането на продуктите до поднасянето им на гостите. Гарнирайте го със свежата компания на екипа ни и  един 12 годишен тийнейджър, създателя на рок група Ренегат Константин Кацаров и съпругата му Наталия и фотографа от Детройт Пламен Вълчев – и ще получите симпатичния завършек на нашата втора вечер в Пловдив с Мис Българка в САЩ.

В Конюшните на царя, където я заведохме на 4 юли, празникът на САЩ, с Невена беше и създателката на конкурса Мис Българка в САЩ Боряна Павлова. Опитах се да преведа на мои приятели в Ню Йорк къде ще ходим тази вечер и се получи много смешно, пошегува се Боряна на път за Стария Пловдив. Ако говорим за артистизъм и духа на съвременния град, просто няма как да пропуснем Конюшните в нприрода, вкусна кухня и… джаз под звездите всеки четвъртък. Този слушахме Тони Златтанов The Golden Project и някак под звуците на една музика, която те кара да мечтаеш, компанията ни не търсеше теми за разговор, а те сами ни връхлитаха. Кампания за хората с рядката болест Муковисцидоза, споделена от екипа ни и Иван Митов, родител на болно момиче, почти връстничка на Невена … театрални случки от под тепетата и актьорските спомени, дошли от разказите на директора на Драматичния театър Кръстю Кръстев  и завършилата НАТФИЗ Боряна… и още… и още… С чаша изстудено бяло вино в едни конюшни без цар и коне, но с дъх на „завръщане“ 🙂

Розето е моят фаворит, призна, обаче, във Винарска изба Драгомир Мис Българка в САЩ. Тук я придружихме още 4 дами – всички, облечени в ефирните рокли на пловдивската дизайнерка Албена Хумбаджиева. Розето е идеалният вариант, когато една двойка има разногласия дали да пие червено или бяло вино – усмихна се собственичката на избата Наталия Гаджева. С вещината на технолог, но с артистизма на истинска светска дама, тя ни научи, че за да започнеш да познаваш хубавото вино, трябва да опитваш различни видове… вглеждайки се в цвета, поклащайки чашата, за да събудиш и после да вкусиш аромата му, да го почувстваш с всички сетива и да му се насладиш в добра компания…
Не знаехме, че в Пловдив има такова необикновено място – то може да откъсне всеки от света на всекидневието и да го върне към земята – там, откъдето тръгват лозята.

Но да се върнем към повода, който направи Пловдив с едно момиче по-красив миналата седмица. С какво се движеше Мис Българка в САЩ? С един ярък като хубостта и таланта й автомобил Fiat 500L – предоставен от пловдивския представител на Балканстар специално за случая. От първи поглед можеш да се влюбиш, но ще го обикнеш завинаги… защото удобството, комфорта и изтънчената му визия са онзи следвкус от първата среща, който превръща бижуто в част от теб. Червеният автомобил с бял покрив е първият под тепетата и ако някой иска да се почувства специален – това несъмнено е неговата кола.

Още веднъж благодарим на всички партньори за подкрепата – ресторант Киноа и Конюшните на царя; Винарска изба Драгомир; Балканстар – красотата наистина може да ни спаси от злобата на деня и от страстите, които ни карат да не виждаме светлия хоризонт пред нас…  Очаквайте още да ви разказваме – за стила на най-красивата и талантлива българка в САЩ, за досега й с историята на българската военна авиация и модерната фотосесия при изтребителите, които пазят небето на страната ни; за срещите й в първия Мултиспорт Клуб у нас в Тотал Спорт и в Галерия Хеброс Арт,  както и за подаръците, с които си тръгна от Пловдив.

Може да харесате още...