СДС с нов председател

Адвокат Божидар Лукарски смени карловския кмет Емил Кабаиванов на председателското място на СДС. Това стаба на 21 Национална конференция на сините, на която те се обявиха за оставка на правителството и нови избори.
Лукарски получи 392 гласа за лидерското място срещу 263-те – на основния мму съперник Иван Сотиров. Общо за мястото претендираха 5-ма, но главният секретар на партията Константин Арабаджиев си направи отвод.

Кабаиванов остава заместник на Лукарски заедно с Костадин Марков, Румен Христов и Любен Петров.

Кабата подаде оставка след разгромяващите СДС избори, при които нито един кандидат-депутат на СДС не успя да влезе в Парламента. Партията остана с трагичните за синята идея 1.37% гласове.

41годишният перничанин, шеф на СДС, е завършил право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Бил е зам.-кмет на район “Младост” в Столична община (2003-2007 г.), а преди това главен секретар на район “Младост” (2002-2003 г.). Бил е и главен експерт-юрисконсулт в Дирекция “Правна” на Агенция за следприватизационен контрол.

Какво ще се промени с идването на новия председател и ще мръдне ли нещо в партията, която преди 23 години беше символ на промяната в България, а днес е една шепа почти непознати хора… предстои да видим. Ясно е, че ако хората имат нужда да припознаят идеите си за оставане в БГ в някоя дясна формация, едва ли ще е тази… защото смяната на лицата не може да компенсира лиспата на концепция… поне според F2F Tv, субективно…

Може да харесате още...