Мис Българка в САЩ пя народна песен на Античния театър и опита храната на инките във втория си ден в Пловдив

„Ах, къде си мило либе“ запя от сцената на Античния театър в Пловдив малко преди 13 часа на 3 юли Мис Българка в САЩ Невена Чалова, а Юлиан Георгиев запечата развълнувания й глас за филма от нейното посещение под тепетата. Минути по-рано пред Академията за музикално и танцово изкуство – на фона на паметника на Александър Николов, известен като Сашо Сладура – началото на песента снима и екип на Нова ТВ. В жълта рокля и с лентата от конкурса момичето удиви с гласа си хората от кафето при Античния театър.

Още докато бях в България, печелех конкурси за фолклорно пеене, в четвърти клас имам и запис в Националното радио, призна най-красивата и талантлива българка в САЩ. В Чикаго, където живее със семейството си от 8 години, продължава да пее любимите си песни, но само вкъщи. Пред публика за последно пее на конкурса за красота в Ню Йорк, където организаторката му Боряна Павлова, председател на Българския Дамски клуб там, наред с кръговете за красота, прибавя и равноправен тур за изява на таланта на участничките.

nevena-day200001Час преди да покаже таланта си пред пловдивски журналисти, Невена получи нагледен урок по политически науки. В сградата на Община Пловдив заместник кметът по култура Стефан Стоянов й показа заседателната зала, където се посрещат официалните делегации под тепетата, а по стените й са подредени портретите на градоначалниците. В името на обединена България веднага след Съединението Пловдив е отстъпил на София мястото си на столица и елитът на града тогава се е изнасъл натам, разказа Стоянов. После той поведе Невена на разходка из древността, за да й покаже защо Пловдив със своята история на повече от 8 000 години е оценен в класация от 2009-та като 6-тия най-древен град в света.
Одеонът, Античният стадион на Филипопол и Античният театър бяха сред акцентите от атрактивната обиколка, прекъсвана от спонтанни срещи с местната забележителност Стефчо Автографа, талантливият уличен музикант Павел Попов и една дузина усмивки на пловдивчани, разпознали от телевизионните новини Мис Българка в САЩ. Заместник кметът не пропусна да заведе красавицата и на археологически разкопки, където на живо тя видя как се намира история в сърцето на града.

nevena-day200020Следобедът срещна Невена с инструкторите в Клуб Тотал Спорт по йога, айкидо и фитнес – Лана, Лусиана и Ади. А мениджърът на първия мулти спорт комплекс у нас Гергана Тонева й показа кабинетите за различни видове масаж, които предлагат на пловдивчани не само уюттна атмосфера, а и релакс и здраве. С Лана Петкова и вицешамипонът по култиризъм Венци Стоянов Невена се очаква да тренира в петък.

Вечерта – в непринудената ни компания – заедно с  фронтмена на РЕНЕГАТ Константин Кацаров със съпругата му Наталия Мис Българка в САЩ се наслади на здравословна кухня в ресторанта с името на храната на инките – Киноа. Менюто от разнообразни разядки, салатата със зрънца киноа, патешкото в сладко-кисел сос с портокалови резени и кремът брюле с препечената пред нас коричка бяха вкусният завършек на вечерта.

Освен емоциите, Невена ще отнесе със себе си от втория ден на посещението й в Пловдив диск с авторските песни на РЕНЕГАТ и книги, написани от рокмузиканта, между които – първия български аудио-роман, чиито главен герой е озвучен от култовия актьор Христо Шопов. За историята на Пловдив пък ще й напомня подаръка на заместник кмета – албумът за града: едно истинско бижу на модерната полиграфия с 3D изображения.

Може да харесате още...